MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Mario Bădescu – cosmetice româneşti Made in USA

De câteva luni încoace, adorm şi mă trezesc cu Mario Bădescu. Astăzi, pentru că e o zi specială*, m-am hotărât că ar trebui să o ştie o lume întreagă.

Produsele de îngrijire a tenului ce poartă numele lui Mario Bădescu au trecut testul pe care aproape nicio mostră promoţională nu îl trece: m-au convins să merg să cumpăr produsele respective şi să le integrez în ritualul zilnic de îngrijire. Am aflat de ele pentru că feţe mereu tinere şi perfect hidratate, emitente de păreri avizate ca ale Danei Sota sau ale lui Alexandru Abagiu au fost nu doar încântate de apariţia acestora pe piaţa din România, ci şi uşurate că în sfârşit nu mai trebuie să se întoarcă din SUA cu provizii în cantităţi industriale de produse ale acestui brand de cosmetice.

 

Ok, auzisem câte ceva despre acest brand de cosmetice pe care îl folosesc Cher, Sarah Jessica Parker şi Naomi Campbell, dar am rămas puţin sceptică, ştiind că vedetele de la Hollywood folosesc produse extrem de scumpe precum Crème de la Mer şi că cel mai bun prieten al lor este bisturiul. Aşa că am decis să investighez.

Am stat de vorbă cu George Man, cel care a a descoperit acest brand absolut întâmplător, în timp ce îşi comanda ceva de pe un site cu produse de îngrijire din străinătate. Faptul că printre toate se afla un nume românesc i-a stârnit curiozitatea, iar după un research în detaliu şi un telefon în Statele Unite, George negocia deja aducerea brand-ului Mario Bădescu în România.

Istoria brandului şi a omului din spatele acestuia este una demnă de Eroii României Chic.

Mario Bădescu, chimistul pasionat de cosmetică (sau cosmeticianul pasionat de chimie), a făcut parte din aceeaşi generaţie cu Ana Aslan, cu care a şi fost coleg de studii. În 1955 a plecat din România la New York, unde, în 1967, a deschis un salon de cosmetică unde practica tratamente faciale. În încercarea permanentă de a găsi remedii pentru problemele tenului, cosmeticianul a dezvoltat o gamă proprie de produse pe care le-a implementat în salon. De atunci, produsele au aceleaşi formule brevetate de el şi chiar şi aceleaşi ambalaje, pentru că Mario Bădescu era de părere că ambalajele nu trebuie să fie scumpe şi sofisticate, ci nişte recipiente curate şi practice, pe care clienţii să poată citi lista scurtă de ingrediente naturale.

De mai bine de 40 de ani, salonul se află la aceeaşi adresă (320 East 52nd Street, New York) şi poartă acelaşi nume, iar unele dintre cosmeticiene sunt românce şi lucrează de ani buni acolo, ducând savoir faire-ul lui Mario Bădescu mai departe. La fel ca Anastasia Beverly Hills (salonul “Reginei Sprâncenelor”, Anastasia Soare), Christine Valmy International School of New York (şcoala de frumuseţe a Christinei Valmy) sau Cornelia Day Spa (centrul de relaxare al Corneliei Zicu), salonul Mario Bădescu Skincare din New York se bucură de un succes imens în Ţara tuturor posibilităţilor.

De anul acesta, produsele Mario Bădescu sunt disponibile şi în România, online pe http://www.carespot.ro şi offline la standul din Băneasa Shopping City. Vestea cea bună este că preţurile sunt poziţionate într-o clasă medie şi sunt accesibile, chiar dacă au în spate o povestea de succes care le-a propulsat pe măsuţele de toaletă ale celebrităţilor.

Eu nu mă mai pot despărţi de Enzyme Cleansing Gel, care curăţă faţa într-un mod neagresiv, fără să o usuce, de masca hidratantă pentru ten sensibil Whitening Mask şi de Ceramyde Eye Gel, pe care îl folosesc pentru hidratarea pielii din jurul ochilor.

*Astăzi, 16 decembrie 2011, începând cu ora 18:00, cei de la Mario Bădescu v-au pregătit câteva surprize la standul lor din Băneasa Shopping City.

Pentru cumpărături în valoare de minimum 250 RON veţi primi cadou garantat un set de îngrijire pentru iarnă Mario Badescu, ce conţine un hidratant cu colagen, o cremă de mâini cu vitamina D şi o mască tonică. Setul cadou valorează 150 RON. Mai mult, puteţi achiziţiona setul Bădescu Basics (Hyaluronic Day Cream, Drying Lotion, Enzyme Cleansing Gel şi Facial Spray) cu doar 150 RON. Valoarea setului este de 300 RON. De la ora 20.00 o veţi întâlni pe Dana Sota, care se va alătura consultanţilor Mario Bădescu pentru a vă oferi sfaturi despre ingrijirea personală şi multe trucuri de beauty.

Ioana Voicu

mauVErt

2 responses to “Mario Bădescu – cosmetice româneşti Made in USA

  1. Pingback: ★★★ Mario Bădescu – cosmetice româneşti Made in USA « mauVErt ♦ Gaseste.info

  2. Diana 7 July, 2013 at 9:01 am

    Foarte tare articolul despre istoria brandului Mario Badescu. Motivational 🙂

Leave a comment